Kun jij (alleen) ZIJN in de natuur?

Deze video schoot ik net nadat ik een uur op een dijkje naar de wolken had liggen kijken. Voor mij was dat alleen zijn in de natuur best even een uitdaging. Ik adviseer namelijk iedereen altijd om veel (ook alleen) de natuur in te gaan, maar stiekem vind ik dat zelf best lastig.

Voor ik ware rust en ontspanning ervaar, komen er heel wat gedachten en weerstanden voorbij. Herken je dat?

Toch is het wel alleen zijn in de natuur en ervaren wat het met je doet, juist het proces wat je nodig hebt. Uiteindelijk kon ik er ook in ‘zakken’ en genieten van het liggen in de zon. Daarna was mijn hoofd stil en mijn lijf ontspannen.

Ik heb deze video opgenomen op de – naar nu blijkt – laatste zomerse dag van dit jaar. Toch moet slechter weer geen belemmering zijn om de natuur in te gaan. Er is meestal wel een droog moment en zo niet, in het bos voel je de regen véél minder. Het kan ook een leuk experiment zijn om de regen juist volledig te omarmen en te genieten van het gevoel van regen op je huid. Ook regen is natuur :-).

(het waaide nogal, dus mogelijk ben ik wat slechter verstaanbaar)

Wil je ondersteuning?

Zelf aan de slag (gratis):

Innerlijk werk zelfstarter

Innerlijk werk zelfstarter

Ondersteuning bij het helen van jouw wonden:

Online programma ‘Heel jezelf’

Vrouwencoaching trauma

Plaats een reactie