Body drum release

Body Drum Release (BDR) is een krachtige methode om stress, emoties, angsten en trauma’s te verwerken en zo diepe ontspanning, rust en kracht te ervaren. Ook kun je tijdens een Body Drum Release heel waardevolle antwoorden en inzichten krijgen over vraagstukken die je hebt.

Het woord release betekent loslaten, bevrijden, ontspannen, vrijlaten en vrijgeven. En dat is precies wat er gebeurt tijdens een BDR sessie: je laat spanningen, emoties, angsten en/of trauma’s los. 

Wat is Body Drum Release

Body Drum Release is in 2000 ontwikkeld door Peter Krijger (regressietherapeut, lifecoach en oprichter Atma instituut) en is geïnspireerd door onder andere cognitieve gedragstherapie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), hypnotherapie, Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) en Kinesiologie. 

Tijdens een BDR sessie trommel ik afwisselend op de linker- en rechterkant van je lichaam, meestal op de schouders, soms ook op je hoofd, rug, armen, benen of voeten. Hierdoor worden je beide hersenhelften gestimuleerd. 

Effecten van Body Drum Release

Het effect van een Body Drum Release is te vergelijken met de bilaterale activiteit van de REM-fase (Rapid Eye Movements) tijdens het dromen. Tijdens de REM-slaap bewegen je ogen heel snel heen en weer. Dit komt door de stimulatie van beide hersenhelften. De REM-slaap is voor iedereen nodig om spanningen van het dagelijks leven te verwerken. Als we te weinig slapen en dromen, worden we erg gespannen. Body Drum Release bootst de REM-fase na: tijdens de sessie verwerk je spanningen en emoties. Ik heb zelf tijdens BDR sessies inderdaad ervaren dat mijn ogen heel snel heen en weer bewogen. 

Tijdens het trommelen zul je je steeds meer ontspannen gaan voelen en komt er een stroom van gedachten en beelden op gang die veel inzichten geven. Soms komen er ook emoties boven die meestal onmiddellijk worden verwerkt. Je ‘zakt meer in je lichaam’ waardoor je je krachtiger voelt. De afwisseling van het werken op mentaal, emotioneel en fysiek niveau is de grote kracht van Body Drum Release. Sommige mensen krijgen zelfs spirituele ervaringen. 

Een BDR sessie

Een Body Drum Release is voor iedereen geschikt en waardevol en zeker in deze gevallen:

  • Als je veel stress ervaart of een burn-out hebt (gehad).
  • Als je veel piekert en/of druk in je hoofd bent. 
  • Als je meer zelfvertrouwen en kracht wilt ervaren.
  • Als je emoties, angsten of trauma’s wilt verwerken. 
  • Als je meer verbinding wilt met je gevoel en lichaam. 
  • Als je (moeilijke) keuzes moet maken.

Je kunt een BDR sessie doen met en zonder insteek. Hiermee bedoel ik dat je het kunt ondergaan met een bepaalde vraag of doel voor ogen of er gewoon ‘blanco’ ingaat. De diepgaande en waardevolle effecten zul je hoe dan ook ervaren. 

Het is een methode waarvan de positieve effecten al na de eerste sessie merkbaar zijn. Vaak zijn de resultaten enkele dagen of weken na de sessie zelfs nog beter.

Praktisch
Bij voorkeur geef ik je de BDR sessie op een rustig plekje in de natuur. Dit versterkt het ontspannende effect. Daarnaast verdiept het wandelen voor en na de sessie de integratie van wat er tijdens de sessie is gebeurd. Een sessie bij jou of mij thuis is ook mogelijk. 

Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur en kost €150,-. 

Neem contact met mij op voor meer informatie of het maken van een afspraak.