Geluksvideo 3: zo kun je dankbaarheid in jezelf oproepen

* De kracht van dankbaarheid als je je niet fijn voelt *

Waar het in mijn vorige video over dankbaarheid vooral ging om het bewust ervaren van momenten van dankbaarheid en zo meer geluk te voelen, wil ik je vandaag meenemen in hoe je een gevoel van dankbaarheid ieder moment van de dag in jezelf kunt oproepen, dus zonder dat er een gebeurtenis aan vooraf gaat.

Ik gebruik dit bij mijn klanten vaak als tool om uit een staat van boosheid of verdriet of iets dergelijks te komen. Hoewel het heel gezond is om stil te staan bij je emoties en deze niet weg te drukken, staat het erin blijven hangen uiteraard je geluk in de weg. Loskomen van deze gevoelens kun je doen door een staat van dankbaarheid op te roepen.

Met mijn klanten doe ik dan een oefening, deze heb ik ingesproken als audio en deel ik met je: https://clyp.it/pdytol0j….

Deze oefening kun je op ieder moment van de dag doen, als je bijvoorbeeld ergens mee zit, verdrietig bent of boos of gewoon even niet lekker in je vel zit. Je hebt hiermee een tool waarmee je hier direct uit kunt komen en dus je staat instant kunt veranderen.

Mijn andere blogs over zelfliefde, vanuit je hart leven en dankbaarheidsdagboek vind je mogelijk ook interessant.

Plaats een reactie