Geluksvideo 2: de kracht van een dankbaarheidsdagboek

Dankbaarheid is dé sleutel tot geluk. Bij veel van mijn klanten is het werken met dankbaarheid één van de grootste doorbraken in hun processen (download hieronder het dankbaarheidsdagboek als fantastische tools om dit ook in je leven te brengen).

Het is voor veel mensen een uitdaging om dankbaar en gelukkig te zijn. Onze mind is namelijk van nature gericht op gevaar en wat er niet goed is. Daar word je niet gelukkig van.

Als je gaat zien wat je allemaal al hebt en waar je dankbaar voor kunt zijn en die dankbaarheid daadwerkelijk gaat voelen, dan gaan de kleinste dingen je al diep raken en dat geeft zo’n geluksgevoel. Het maakt je leven direct zoveel rijker.

Stel je leven is nu een 5, pas toe wat ik schrijf in deze post en je maakt er direct een 7 van. Echt, het is zo’n krachtige tool!

Het voelen van dankbaarheid brengt je in het moment, in het hier en nu. Daardoor geniet je echt van het moment zelf, ben je aanwezig en beleef je het ten volle. Je bent dan niet bezig met gisteren of wat je allemaal nog moet doen. Dus dankbaarheid helpt je ook om uit het gevoel van geleefd worden te stappen.

Dankbaarheid kun je oefenen, je kunt leren om dankbaarheid steeds meer in je leven te integreren en het steeds vaker te voelen. Begin ermee door dagelijks een moment stil te staan bij drie dingen waar je dankbaar voor bent.

Bijvoorbeeld bij het opstaan. De kracht hiervan is dat je het gevoel van dankbaarheid meteen mee de dag inneemt, zodat je alle andere momenten die dag positief beïnvloedt.
Het kan ook ’s avonds, door stil te staan bij waar je dankbaar voor was die dag, of in het algemeen.

Mijn klanten geef ik vaak de opdracht mee om 28 dagen mijn dankbaarheidsdagboek bij te houden.
En het voelt voor mij goed om dit dankbaarheidsdagboek aan te bieden aan iedereen die dit kan gebruiken. Als kerstcadeau 🎁
Plaats een comment onder dit bericht als je deze wilt ontvangen.

Begin met een week het dankbaarheidsdagboek bijhouden en je zult merken hoe fijn het is. En hoe je dag verandert. Want doordat je er in de ochtend en avond bij stilstaat, ben je je overdag meer bewust van ‘dankbaarheidsmomenten’, geniet je daar mee van en kun je het heerlijke gevoel wat het teweegbrengt, dieper voelen. En dát maakt gelukkig!

Lees ook mijn andere blog (met video) over dankbaarheid: hoe je een staat van dankbaarheid in jezelf kunt oproepen zonder dat daar een gebeurtenis aan vooraf gaat. Mijn blogs over het openen van je hart en zelfliefde vind je mogelijk ook interessant.

Wil je ondersteuning?

Zelf aan de slag (gratis):

Innerlijk werk zelfstarter

Innerlijk werk zelfstarter

Ondersteuning bij het helen van jouw wonden:

Online programma ‘Heel jezelf’

Vrouwencoaching trauma

Plaats een reactie