De #1 oplossing voor meer passie in je relatie

Na de geboorte van mijn jongste was ik voornamelijk op mijn kinderen gericht en op de praktische zaken rondom de zorg voor hen. In mijn relatie met mijn toenmalige man investeerde ik niet veel.

‘s Avonds zat ik in ‘slonskleren’ op de bank en deelde weinig meer met mijn man over wat ik meemaakte. Ik dacht dat hij dat toch niet interessant vond. Of beter gezegd: ik dacht dat hij mij niet meer interessant vond.

Eigenlijk was het hartverscheurend. Maar mijn (diepere) gevoelens over onze relatie drukte ik weg. Ik was er te moe voor en had er geen zin in. Mijn man zat vooral boven op de computer en raakte steeds meer op zichzelf gericht.

Nu schets ik de situatie wel erg donker want we deden ook wel eens leuke dingen. Maar de kern is dat ik mijn best niet meer deed en mijn partner van alles verweet. Dat hij alleen maar boven op zolder zat en mij niet hielp met het zorgen voor de kids.

Dit patroon van verwijten en terugtrekken zie ik bij veel vrouwen in mijn omgeving.

De vrouw richt zich op de kinderen, de man trekt zich terug in werk of hobby’s. Geen vrouw die straalt en geen man die er staat voor zijn vrouw en gezin.

Weg Passie! Hoi Sleur! Zo doorgaan is regelrecht afstevenen op het naar de klippen gaan van een relatie.

Nu schreef ik in mijn vorige blog al dat mijn relatiebreuk niet voorkomen had kunnen worden, omdat er in de basis van alles mis was. Ik wil dan ook niet pretenderen dat een relatiebreuk altijd voorkomen kan of moet worden, maar in het geval dat er sprake is van terugtrekken en verwijten, moet er wel iets veranderen. Als je tenminste weer Passie wilt in je relatie.

Herken jij ook iets van verwijten, terugtrekken, sleur?

Ik wil graag met je delen hoe simpel je dit zelf kunt turnen. Want ik zie nu wat ik toen niet zag. En dat is té waardevol om voor mezelf te houden.

Het inzicht kwam toen ik een video zag van de wereldberoemde coach Tony Robbins en zijn vrouw Sage over relaties. Wat zij deelden was zo’n mega eyeopener voor mij.

Het zit blijkbaar in de natuur van een man om zijn partner gelukkig te willen maken. Daar leeft hij voor. Dit niet kunnen, maakt hem doodongelukkig.

Als je partner dus voelt dat jij je afsluit, hem van alles verwijt en je best niet meer doet, zal hij zich terugtrekken en zich op andere dingen richten, zoals werk of hobby’s.

Jeetje, dit was precies wat er gebeurde in mijn vorige relatie en wat ik zoveel om mij heen zie gebeuren. En ik maar denken dat mannen vanuit hun natuur vooral op seks gericht zijn haha…

Ik vond het zo geweldig om te horen dat het onze partners dus ook om ons geluk te doen is. Dat die mannen gelukkig worden als wij vrouwen gelukkig zijn. Dat ze zich dan vol trots op hun borstkas kunnen slaan en zeggen: “Dat komt door mij!” 🙂

Is het echt zo simpel?! JA!

Je hoeft alleen maar meer te gaan stralen en je lach, gevoelens, liefde en warmte aan hem te laten zien.

Je partner ziet vervolgens de Prachtvrouw die jij bent en dat je blij en gelukkig bent. Hij wordt daar gelukkig van en zal zich makkelijker met je kunnen verbinden, waardoor jullie dat diepere niveau van intimiteit en passie bereiken.

Besluit NU dat je vanaf vandaag meer gaat stralen, om zo het patroon te doorbreken en meer passie in je relatie te brengen. En ervaar wat dat vervolgens met je partner doet. 

Het beantwoorden van de volgende vragen kan je daarbij helpen:

 • Mijn ‘slonsgedrag’ was niet meer mijn best doen voor mijn partner en hem van alles verwijten. Wat is jouw ‘slonsgedrag’? Hoe ziet dat eruit? Wat zeg en doe je? Hoe voelt het?
 • Herken je de ‘terugtrek-reactie’ bij je partner? Wat doet hij precies?
 • Wat heb jij nodig om je een Prachtvrouw te gaan voelen en van binnenuit te gaan stralen?
 • Wat ga jij vanaf vandaag anders doen?

Wil je ondersteuning?

Zelf aan de slag (gratis):

Innerlijk werk zelfstarter

Innerlijk werk zelfstarter

Ondersteuning bij het helen van jouw wonden:

Online programma ‘Heel jezelf’

Vrouwencoaching trauma

2 gedachten over “De #1 oplossing voor meer passie in je relatie”

 1. Mijn slonsgedrag is dat ik het huishouden laat voor wat het is. Het interesseert me niet meer hoe het huis eruit ziet Ik laat de boelde boel en ga dingendoen die ik leuker vind. Van binnen erger ik me er wel aan,maar kan niet de stap zetten om er iets aan te doen.
  Mijn man ergerde zich eraan,kwam later thuis van werk en ging dan ’s avonds ook nog van alles voor werk zitten doen.
  Wat ik nodig had was om gehoord te worden,dat er tijd genomen werd om ook naar mijn verhalen te luisteren en vooral naar die van de kinderen.
  Nu ben ik langzaamaan weer die prachtvrouw aan het worden en ik geniet van de aandacht die ik van hem krijg en van de fijne momenten die we samenzijn

  Beantwoorden
  • Dag Anne,

   Dankjewel voor je reactie!

   Dat moet vast eenzaam voor je zijn geweest, dat je je niet gezien en begrepen voelde. Wat fijn om te lezen dat je je Prachtvrouw steeds meer tot uiting laat komen.

   Wat heeft gemaakt dat je die weg bent op gegaan en wat doe je nu anders waardoor je fijne momenten van aandacht en samenzijn hebt met je partner?

   Hartelijke groet,
   Lieske

   Beantwoorden

Plaats een reactie