De werkelijke oorzaak van een gebrek aan passie in je relatie

In het algemeen stranden relaties niet door een gebrek aan liefde, ze stranden vanwege een gebrek aan passie.

Dit onderwerp houdt me enorm bezig, omdat ik beide kanten heb ervaren in mijn leven. Zowel een vastgelopen relatie vol sleur, als een bloeiende relatie vol passie en intimiteit.

Mijn situatie nu is dat ik met een man samen ben die mij een echte vrouw laat voelen. Tenminste, dat zeg ik altijd. Maar als ik heel eerlijk ben, ben ik het zelf die in mijn vrouwelijkheid stapt en van daaruit enorm geniet van door hem bewonderd worden.

Ik doe mijn best voor hem, ik kleed me mooi en geniet ervan als hij de leiding neemt. Hij voelt en gedraagt zich als een voor mij echte man. De aantrekkingskracht en passie zijn rijkelijk aanwezig.

Overigens heb ik ook wel eens een off-day en springt het er niet zo uit ;-), maar in basis stroomt het bij ons.

In mijn vorige relatie was die aantrekkingskracht ver te zoeken. Waar ik in eerste instantie vooral de schuld gaf aan de stroefheid en ‘tropenjaren met jonge kinderen’, realiseerde ik me later dat ik totaal mijn best niet (meer) deed, zoals ik in mijn vorige blog al schreef.

Ik zat met ‘slonskleren’ op de bank, voelde me totaal niet vrouwelijk en zette mijn ex zeker niet in zijn mannelijke kracht. Doordat ik vooral gericht was op wat niet goed was en wat hij niet goed deed.

De vraag is: wat maakt het zo verschillend tussen deze twee relaties?

Het antwoord: ik zat in mijn vorige relatie totaal niet in mijn vrouwelijke energie.

Misschien klinkt dat een beetje zweverig, maar alle mensen dragen mannelijke en vrouwelijke energie in zich. Die tegenpolen zijn nodig in je relatie, ze trekken elkaar aan, zorgen voor spanning en verrassing en laten zo de passie ontbranden.

Maar wat gebeurt er als jij niet volledig in je vrouwelijke energie zit en jouw partner niet in zijn mannelijke energie? Dan lijken jullie als het ware teveel op elkaar.

Uiterste polen trekken elkaar aan als een magneet. Dezelfde polen stoten elkaar uiteindelijk juist af. Wat betekent dat er te weinig aantrekkingskracht tussen jullie is. Dan word je uiteindelijk maatjes of broer en zus.

Juist die aantrekkingskracht, die spanning, speelt een essentiële rol in een passievolle relatie. Daarom is het zo belangrijk dat jij meer je vrouwelijke energie of vrouwelijkheid toelaat.

Hoe voel jij je op dit moment in jouw relatie? Voel jij je vrouwelijk, open, zorgzaam en stralend in je huidige relatie? En hoe is dit bij je partner? Voelt hij zich mannelijk en in zijn kracht staan?

Wil jij meer vrouwelijkheid laten zien en een relatie vol passie? Dan heb ik goed nieuws: Dit is mogelijk!

Ga terug naar je vrouwelijke energie en maak verbinding met de Prachtvrouw in jezelf.

Open je hart en voel (en visualiseer eventueel) hoe je die vrouwelijke kracht gaat uitstralen.

Ik doe dit zelf regelmatig in mijn huidige relatie en merk altijd instant effect in de reactie van mijn partner.

Wil je ondersteuning?

Zelf aan de slag (gratis):

Innerlijk werk zelfstarter

Innerlijk werk zelfstarter

Ondersteuning bij het helen van jouw wonden:

Online programma ‘Heel jezelf’

Vrouwencoaching trauma

Plaats een reactie