Zelf emotionele pijn loslaten

In mijn beleving is de essentie van heling dat je helemaal in contact bent met (pijnlijke) gevoelens, erbij blijft, doorheen ademt en er liefde & compassie naar toe stuurt. Zodat je de emotionele pijn kunt loslaten. Daar is een veilige bedding in jezelf voor nodig. 

Met mijn coaching & therapie bied ik eerst die veilige bedding en begeleid ik iemand zo door een helingsproces. In dat proces leert iemand ook hoe ze die veilige bedding aan zichzelf kan geven en hoe ze zichzelf door een helingsproces heen kan begeleiden. 

Ik vind dat belangrijk, want mijn ervaring is dat je uiteindelijk je heling zelf doet. Je kunt zelf je emotionele pijn loslaten. In je eigen omgeving, met triggers uit je dagelijks leven. Dus niet enkel in een therapieruimte (of mijn geval het bos) met een therapeut. 

Ik heb zelf vorig jaar een ervaring gehad, waarbij het me lukte om die veilige bedding voor mezelf te creëren en waarin ik een diep helingsproces met mezelf kon aangaan. Na een heftige trigger besloot ik om voor mezelf een safe space te creëren om vervolgens alles wat maar op wilde komen, te gaan doorvoelen. Gedachten, verdriet, boosheid, angsten. Alles wat aan het licht wilde komen, mocht aan het licht komen. Ik wilde inzicht in waar ik precies bang voor was en de onderliggende emotionele pijn loslaten.

Een super heftig proces, ik heb keihard gehuild, keihard geschreeuwd. Steeds weer ermee zijn en erdoor heen ademen. 

Tot het moment dat er niets meer op kwam. Alleen nog maar liefde, rust en een diepe verbinding met mezelf. Een fijne leegte. 

Daarna voelde ik enorme opluchting en voor het eerst een staat van heelheid. Iets waar ik al vaak over gehoord en gelezen had, maar waar ik niets mee kon. Maar wauw, vanaf toen wel, wat een doorbaak en wat een vrijheid gaf dat. 

Achteraf gezien heb ik die middag tijdens het space holden voor mezelf, grotendeels mijn verlatingsangst geheeld en de onderliggende emotionele pijn losgelaten.

Iets waar alle therapieën, workshops en ceremonies die ik heb gevolgd ook zeker hun bijdrage aan hebben gehad. 

Maar het echte werk deed ik zelf, thuis, met alleen mezelf. En nu is het mijn passie om ook anderen te leren hoe ze zichzelf kunnen helen. 

Wil je ondersteuning?

Zelf aan de slag (gratis):

Innerlijk werk zelfstarter

Innerlijk werk zelfstarter

Ondersteuning bij het helen van jouw wonden:

Online programma ‘Heel jezelf’

Vrouwencoaching trauma

Plaats een reactie