Hoe komt je website hoger in Google?

In dit artikel neem ik je mee in hoe je de website van je eigen praktijk beter vindbaar kunt maken in Google (en andere zoekmachines).

Van ‘huis uit’ ben ik communicatiewetenschapper en heb ik in de tijd dat ik nog een gewone baan had, veel ervaring opgedaan in de marketing- en communicatiewereld en daardoor ook met de bouw van websites en het optimaliseren van websites voor zoekmachines.

Vlak voor ik mijn eigen bedrijf startte, heb ik een uitgebreide training gedaan op het gebied van search engine optimalisation (seo) van een geweldige docent (ik weet zijn naam niet meer helaas, anders zou ik hem hier alle credits geven). In deze training heb ik met geweldige tools leren werken die ik vandaag de dag nog steeds gebruik.

Met deze manier van werken heb ik mijn eigen websites in de top 3 van Google gekregen met diverse zoekwoorden. Onlangs nog heb ik bijvoorbeeld een nieuwe pagina gemaakt en geoptimaliseerd voor het zoekwoord ‘verlatingsangst helen‘ en daarmee stond ik binnen 2 weken op 1. Ik vind het echt leuk om te puzzelen en het juiste zoekwoord te vinden. Dat is namelijk niet vanzelfsprekend de meest gezochte. Een specifieker zoekwoord met een lager zoekvolume is vaak beter en ook de mate en kwaliteit van de andere websites in de huidige top 10 van Google geeft richting.

Zo heb ik in de loop van de jaren heel wat coaches, therapeuten en andere collega’s geholpen om met hun praktijkwebsite goed vindbaar te worden. Ik ben echter geen professional op dit gebied, ik noem mezelf ervaringsdeskundig seo expert. Want: ik heb een succesformule en dit is op basis van jarenlange ervaring en niet vanwege een jarenlange opleiding 😊

Ik krijg er echt een kick van om voor mijzelf of voor iemand anders mijn onderzoek te doen, optimalisatie door te voeren en om dan enkele weken later te zien dat het een daadwerkelijk enorm effect heeft. Nóg leuker als dit daadwerkelijk tot inkomsten leidt. Maar waar ik voorval van ‘aan’ ga, is dat iemand die op zoek is, nu op de juiste plek aanbelandt en zo een mooie match tot stand komt die zonder mijn inspanningen niet was ontstaan. De ‘zoeker’ blij en de ‘eigenaar van de website ‘ blij. Dat is win-win voor iedereen! 🙏🏻

Hieronder leg ik uit wat mijn succesfactoren zijn bij het hoger komen in Google en geef ik uitgebreide uitleg over twee essentiële tools die ik gebruik. Zodat je zelf aan de slag kunt met het optimaliseren van je website.

Hoe ik websites hoog in Google krijg

Voor mij zijn de belangrijkste succesfactoren voor het optimaliseren voor Google:

  • Goed inzicht in je doelgroep, wat je hen gaat bieden en wat hun grootste problemen zijn (zodat je gerichter kunt ontdekken waar zij op zoeken).
  • Gebruik van de Yoast plug-in op je WordPress website om je website te optimaliseren.
  • Gebruik van SECockpit om je zoekwoordenonderzoek te doen.

Daarnaast is bij het optimaliseren belangrijk om steeds in je achterhoofd te houden dat je in principe je website optimaliseert voor je bezoeker en niet voor Google. De leesbaarheid voor je bezoeker staat voorop. Te gekunsteld optimaliseren zal averechts werken.

De website van mannencoach Coen van Broekhoven www.coenvanbroekhoven.nl stond na mijn optimalisatie binnen no time op 1 bij meerdere relevante zoekwoorden (zoals coaching voor mannen en mannencoach)! Dit leidde voor hem direct tot meer contactaanvragen en omzet. Deze website gebruik ik als voorbeeld om uitleg te geven over het gebruik van SECockpit en de Yoast plug-in.

Hoe komt je website hoger in Google

Gebruik van de Yoast plug-in

Ik maak websites alleen in WordPress, dus dat is waar ik ervaring mee heb. Voor WordPress heb je een aantal seo tools, waarbij ik altijd Yoast heb gebruikt en daar ben ik erg blij mee. Yoast maakt het optimaliseren van je website gemakkelijker en beter.

In onderstaande video laat ik je zien hoe ik Yoast gebruik voor het optimaliseren van de website van Coen.

Gebruik van SECockpit om je zoekwoordenonderzoek te doen

Ik ken geen andere tool voor zoekwoordenonderzoek die zo diepgaand en compleet is als SECockpit. Ik kan echt niet zonder en het heeft de investering (maandelijks abonnement) meer dan terugverdiend.

In deze video laat ik je zien hoe SECockpit in de basis werkt.

Via deze link kun je SECockpit zelf aanschaffen (dit is een affiliate link, ik ontvang een klein bedrag als je via deze link SECockpit gaat gebruiken, dankjewel daarvoor!).

Zelf heb ik periodes dat ik SECockpit minder of meer gebruik. Je kunt heel makkelijk opzeggen en weer opnieuw activeren, dus je kunt het bijvoorbeeld aanschaffen voor een maand en al het onderzoek wat je wilt doen bundelen voor in deze maand. Sowieso kun je het 7 dagen proberen.

Hulp bij het optimaliseren van je website

Ben je coach, therapeut of een andere professional met een eigen (startende) praktijk, dan kan ik je op een laagdrempelige manier helpen bij de vindbaarheid van je website.

Disclaimer: ik doe dit op basis van mijn ervaring in de afgelopen jaren, ik ben geen professioneel seo expert. Daardoor is je investering laag en heb je dit snel terug verdiend!

En het resultaat is er niet minder om, zie bijvoorbeeld de ervaring van Jolanda de Kok, trotse eigenaar van haar website kindercoaching: www.trotsekids.nl:

Lieske heeft me enorm geholpen bij het SEO-proof maken van mijn website. Op haar rustige, duidelijke manier, lukt het haar om mij te laten begrijpen waar het om draait en kan ik dit ook meteen toepassen. 

Na vier weken stond mijn site al op nummer 6 via een belangrijke Google zoekopdracht.

Heel fijn dat Lieske ook blijft meekijken en bijsturen als dat nodig is.

Voor een totaalbedrag van €333,- ontvang je alles wat je nodig hebt om je (WordPress) website te optimaliseren:

  • Een telefonisch gesprek over jouw website, je diensten en je doelgroep, zodat ik input kan verzamelen voor het zoekwoordenonderzoek. Dit gesprek levert vaak al veel inzichten en verbeteringen op en helpt jou scherper te formuleren wat je biedt en aan wie.
  • Een uitgebreid uitgeschreven advies op maat voor jouw website en doelgroep om hoog in Google te komen op relevante zoekwoorden.
  • Een lijst van zoekwoorden die potentieel zijn voor jou om op te optimaliseren met bij elk zoekwoord: zoekvolume per maand, mate en kwaliteit van de concurrentie en mijn advies.
  • Een advies voor de structuur, url’s, paginatitels en de gegevens voor in de Yoast plug-in (focuszoekwoord, title tag, meta description).
  • Onbeperkte ondersteuning bij het doorvoeren van het advies en antwoord op je vragen.

Als je dit wilt, kun je contact met mij opnemen, zodat we verder kunnen afstemmen.