Geluksvideo 5: Keuzes maken vanuit je hart

Als je je gejaagd voelt, continu druk bent met zorgen voor anderen, weinig tijd hebt voor jezelf, hoe kun je dan voelen en van daaruit goede keuzes maken? Hoe kom je er dan achter wat je echt wilt in je leven en wat je nodig hebt om echt gelukkig te zijn?

Dat gaat niet als je in je hoofd leeft. Dan ben je aan het overleven, de dag doorkomen. Als je werkelijk gelukkig wilt zijn, moet dat anders.

In contact zijn met jezelf is de sleutel. Door met aandacht bij je hart te zijn, meer liefde voor jezelf te voelen en dankbaar te zijn.

Als je meer in contact bent met jezelf, kun je beter voelen en dus ook voelen wat je daadwerkelijk nodig hebt in je leven. Om alles uit je leven te gaan halen.

Keuzes maken doe je dus niet vanuit je hoofd. Dat doe je door te voelen.

Dat kun je leren toepassen door met de kleine dingen te beginnen. Als je een keuze moet maken, vertrouw dan op je eerste ingeving. Bij je eerste ingeving zit je hoofd er nog niet tussen. Je intuïtie spreekt dan.

Als je een keuze moet maken, ga met aandacht naar je hart. Dan zit je op de juiste plek om een keuze te maken die past bij jou en wat jij wilt.

Stel, je partner vraagt: zullen we vanmiddag naar het bos gaan? Reageer dan niet gelijk, voel eerst. Ga naar je hart en vertrouw op die eerste ingeving.

Want misschien zeg je anders meteen ja. Omdat je niet graag nee zegt of je partner wilt pleasen. Terwijl je diep van binnen misschien voelt dat je een andere behoefte hebt.

Andersom kan ook. Het kan zijn dat je geneigd bent om nee te zeggen. Omdat je hoofd zegt dat je het druk hebt bijvoorbeeld en andere dingen moet doen. Terwijl vanuit het voelen misschien wel op komt hoe fijn de natuur is en om samen te zijn met je partner, juist omdat het druk is.

Dus: maak die beweging naar je hart voordat je een keuze maakt.

Als je hiermee gaat oefenen met de kleine dingen in het dagelijks leven, dan raak je vertrouwd met het vertrouwen op je eerste ingeving, op het gevoel wat vanuit je hart komt.

Daarna kun je het dan ook toepassen op de grotere keuzes die je hebt te maken in je leven. Hoe meer je vanuit je hart leeft, hoe beter je gaat voelen wat je nodig hebt en waar voor jou het echte geluk in zit.

Wil je ondersteuning?

Zelf aan de slag (gratis):

Innerlijk werk zelfstarter

Innerlijk werk zelfstarter

Ondersteuning bij het helen van jouw wonden:

Online programma ‘Heel jezelf’

Vrouwencoaching trauma

Plaats een reactie