Waarom vanuit je hart leven zó belangrijk is

Van veel moeders hoor ik dat ze ‘altijd zo druk in hun hoofd zijn’. Zorgen maken over de toekomst, to-do lijstjes, kritische stemmetjes, afvragen wat anderen vinden, nadenken over keuzes, piekeren, etc. 

Herken je dit?

Het in je hoofd leven belet jou om gelukkig te zijn. Dit heeft twee oorzaken:

  • Je hoofd haalt je uit het hier en nu waardoor je minder of niet geniet van dat wat er in het moment gebeurt. 
  • Je hoofd haalt je weg bij wat je voelt en om gelukkig te zijn, moet je de bijbehorende gevoelens ervaren. 

Om te stoppen met in je hoofd zijn, hoef je je alleen maar te verbinden met je hart. Die beweging heb ik zelf een aantal jaren geleden gemaakt en dat heeft de grootste bijdrage gehad in het levensgeluk wat ik nu ervaar. 

Door met je aandacht bij je hart te zijn, kom je uit je hoofd. Daardoor ben je in het hier en nu en beleef je intenser en geniet je meer. Daarnaast kom je dichterbij je gevoel. Je maakt keuzes vanuit je gevoel, waardoor je veel meer gaat doen wat je écht wilt. 

Dit wil jij ook toch? Gelukkig is het helemaal niet moeilijk. 

Bij je hart zijn of vanuit je hart leven, dat klinkt misschien vaag. Maar het is in feite niet meer dan letterlijk met aandacht bij je hart zijn. Zoals je ook je aandacht richt op een lichaamsdeel als je daar bijvoorbeeld jeuk hebt. 

Om je op weg te helpen, heb ik een oefening ingesproken waarmee je in een minuut verbinding maakt met je hart: https://clyp.it/355hn3cp?token=ad688c4f8f42ab826c1637d8595a3d2a

Als je vanuit je hart wilt gaan leven, doe deze oefening dan een maand lang drie keer per dag. Het wordt daarmee vanzelf een gewoonte. Op een gegeven moment ga je ervaren dat je steeds vaker vanzelf contact maakt met je hart, meer gaat voelen en keuzes maakt op basis van wat je voelt in plaats van lang en diep nadenken. 

Ook ga je merken dat je contact met anderen verandert, vooral met je naasten, zoals je geliefde en kinderen. Ware verbinding kun je namelijk alleen maken vanuit je hart, in het hier en nu en als je voelt wat die verbinding met jou doet. Daarmee ligt jouw geluk voor het oprapen. 

Hoe klinkt dit voor jou? Herken je het in je hoofd leven en ga je voor verandering? Neem dan echt een besluit: JA, ik ga leven vanuit mijn hart en dagelijks de hartsoefening doen. Zeg het hardop en ga ervoor!

Ik wens je heel veel hartsverbinding en geluk!

Wil je ondersteuning?

Zelf aan de slag (gratis):

Innerlijk werk zelfstarter

Innerlijk werk zelfstarter

Ondersteuning bij het helen van jouw wonden:

Online programma ‘Heel jezelf’

Vrouwencoaching trauma

Plaats een reactie