Meer jezelf zijn en loskomen van je gedachten en emoties

Deze video gaat over het stoppen met jezelf identificeren met je gedachten en emoties, zodat je meer in contact komt met je ware zelf. Jij bent het die gedachten en emoties ervaart, maar je bent ze niet. Door hiervan bewust te worden, kun je meer jezelf zijn.

Veel mensen identificeren zichzelf met hun gedachten en emoties. Zolang je je daar niet bewust van bent, staat dit je levensgeluk in de weg. Het is geweldig als je gaat merken dat gedachten en emoties iets in jou zijn, maar dat je dit niet bent. Jij bent degene die ze observeert.

Wat betreft gedachten kun je het vergelijken met het kijken van een goede film. Je kunt daar helemaal ingezogen worden en je bent je niet meer bewust dat je op de bank zit. Hetzelfde gebeurt als je je meegaat in je gedachten, je bent je niet meer bewust dat er nog een ‘jij’ is, degene die de gedachten hoort en ziet (en dus beslist er wel of niet naar te luisteren).

Voor emoties geldt dat je deze kunt zien als een groot meer, en jij zit aan dit grote meer. Een trigger kun je zien als een steen die in jouw meer wordt gegooid. Er ontstaat beweging en spetters – net als de emoties in jou – en jij observeert dat terwijl je aan het meer blijft zitten. Als je blijft zitten, zal het meer uiteindelijk weer rustig en glad worden, net als dat emoties tot rust komen als je ze accepteert en erin ontspant (dus niet wegdrukt). Je bent niet je emoties, je ervaart ze.

Je kunt jezelf helpen door dit te veranderen in je taal. Zeg niet meer: ik ben verdrietig, maar: iets in mij is verdrietig. Hiermee stop je met jezelf identificeren met een gevoel. Want jijzelf bent meer dan dat gevoel of die gedachte.

Hier bewust van worden, helpt jou om meer jezelf te zijn en aan het roer te komen van je eigen geluk.

Heb je behoefte aan ondersteuning?

1 daagse Core Wounds Release
Tijdens een 1 daagse Core Wounds Release in de natuur ontvang je diepgaande heling , inzichten en doorbraken op de thema’s die momenteel spelen in jouw leven. Je ontvangt precies dat wat je nodig hebt om angsten en blokkades te doorbreken, om meer jezelf (en vrouw 💃) te kunnen zijn en beter met triggers in het dagelijks leven om te gaan.

De dag stemmen we af op jouw wensen en problemen die we vooraf bespreken tijdens een telefonische intake.

Audio-training ‘Heel Jezelf’
Wil je snel, laagdrempelig en op eigen tempo aan de slag met je helingsproces, dan kan mijn audio-training ‘Heel Jezelf’ wellicht de ondersteuning zijn die je zoekt. Lees meer over de audio-training >>

Healing-lovers.nl
Samen met mijn geliefde heb ik Healing Lovers opgericht. Wij bieden privé healing retreats voor jou alleen of samen met je geliefde. Als koppel zetten wij een een krachtig helend veld neer vanuit onze onvoorwaardelijke liefdesstroom en mannelijke & vrouwelijke energie. Alleen al daarin aanwezig zijn, heeft een helende werking. Ademwerk, energiewerk, emotioneel lichaamswerk, sharing, meditatie, verbindingsoefeningen, relatiecoaching en traumawerk is wat onder andere voorbij kan komen. Met op de tweede avond een light-of-soul-ceremonie en op de laatste dag een zweethutceremonie. Lees meer op de website van Healing-lovers.nl.

Plaats een reactie