Heel je relatiewonden – 1 daagse voor vrouwen

In 1 dag krijg je helder welke dynamieken en relatieproblemen er spelen in jouw relatie en hoe je hiermee omgaat.

Je gaat aan de slag met de trauma’s, patronen en blokkades die jou nu een gelukkige relatie in de weg staan.

Je leert deze transformeren naar (zelf)liefde, heelheid & (vrouwelijke) kracht zodat je in vrijheid kunt verbinden met jezelf en anderen.

Iedereen neemt een rugzak mee een relatie in. Een rugzak gevuld met (pijnlijke) ervaringen die bijvoorbeeld vroeger thuis, op school en in eerdere relaties hebben plaatsgevonden. Bij de één is de rugzak zwaarder dan bij de ander, maar of je veel trauma’s hebt meegemaakt of een goede jeugd hebt gehad, iedereen maakt dingen mee in het leven die mee de relatie in gaan. 

Vaak wordt deze rugzak in een liefdesrelatie open getrokken. Je triggert elkaar en dat doet pijn. Die pijn activeert een overlevingsmechanisme die destructief is voor jullie verbinding en de veiligheid en vertrouwen tussen jullie. 

Relatieproblemen oplossen
Twijfels over je relatie

Als je er bewust mee leert omgaan, is dit een heel mooi mechanisme. De triggers worden dan ineens een kans om oude pijn te helen en los te laten. Zo zal jullie verbinding juist verdiepen en het vertrouwen groeien. 

Helaas leert bijna niemand van z’n ouders of op school hoe relaties werken, laat staan hoe je omgaat met triggers over en weer.

En dit is wat ik in mijn eigen relaties heb geleerd en ook bij ieder stel terug zag in mijn werk als relatiecoach/relatietherapeut: er zijn dieperliggende oorzaken van alle relatieproblemen zoals ruzies, sleur, gebrek aan intimiteit, vreemdgaan.

En die dieperliggende oorzaken liggen in onszelf. Dus daar ligt ook de oplossing.

Hoe jouw wonden zich kunnen uiten in je relatie:

Ongezonde afhankelijkheid

Als er een ongezonde afhankelijkheid oftewel codependentie in jullie relatie is, dan probeer je iets bij je partner te halen, wat je als kind bij (één van) je ouders hebt gemist. Hierdoor ontstaan verstrengelingen in de relatie die vroeg of laat onhoudbaar worden. Je moeder- en of/ vaderwond aankijken en helen is de manier om hier uit te komen. Je gaat voelen dat je alles in jezelf hebt om gelukkig te zijn en kunt zo veel meer in vrijheid in verbinding zijn met je geliefde. 

Disbalans in mannelijke en vrouwelijke energie

Veel vrouwen met relatieproblemen hebben een disbalans in hun mannelijke en vrouwelijke energie. Bij veel vrouwen is er teveel mannelijke energie aanwezig en te weinig vrouwelijke energie. Hier weer balans in brengen is essentieel. Voor jezelf en voor (de passie in) je relatie. Dit vraagt om weer diep te verbinden met je lichaam en je gevoel en je hart te openen in alle kwetsbaarheid. Dan kan ook je speelsheid, sensualiteit en zachtheid weer meer gaan stromen. Door een betere verbinding met je lichaam, gevoel en intuïtie, kun je daarnaast beter gaan voelen wat jouw behoeften zijn ten aanzien van je relatie (en daarbuiten). 

Hechtingsangsten

Verlatingsangsten en bindingsangsten ontstaan door pijnlijke ervaringen in het verleden, meestal in de vroege jeugd. Als je ontdekt welke pijnlijke ervaringen dit zijn en leert hoe je zelf deze pijn kunt helen, nemen deze angsten af en daarmee ook de destructieve patronen die hieruit voortkomen, zoals jaloezie, controle, afwijzing, afsluiting. 

Destructieve patronen

Destructieve patronen in je relatie vinden hun oorsprong al in je kindertijd. In situaties waarin je je onveilig voelde, deed je wat elk kind doet: je afsluiten van je gevoel, zodat je de pijn niet meer voelde. Dit is een heel logische en natuurlijke overlevingsreactie.

De keerzijde is dat je je hierdoor als kind al afsloot van wie je werkelijk was. Je kon niet meer volledig jezelf zijn. Waarschijnlijk ben je op deze manier blijven omgaan met pijnlijke gevoelens. Ook in je relatie. Daardoor kun je niet volledig jezelf zijn, maar druk je emoties weg en gedraag je je zoals je hebt geleerd dat gewenst is. Bijvoorbeeld door te pleasen, jezelf wegcijferen, controle willen houden, kritisch zijn. Als je je bewust wordt van welke maskers jij opzet, kun je deze patronen gaan doorbreken en weer veel meer jezelf zijn. 

Oorzaken van relatieproblemen oplossen

Online programma
Samen met mannencoach Coen van Broekhoven heb ik een online programma ontwikkeld voor stellen met relatieproblemen: ‘Samen diep verbonden’.

Hiermee kun je samen met je partner werken aan de dieperliggende oorzaken van jullie problemen en de blokkades en patronen opruimen, zodat jullie weer in een diepe verbinding kunnen zijn met elkaar. Het online programma bevat alles wat je moet weten en doen voor een gelukkige relatie. Via video’s, oefeningen en 24/7 hulp via mail, telefoon en app, voor €299,- all-in, levenslang toegang.

Kijk op de website van de Ultieme Relatie Methode voor meer informatie en bestellen.

1 daagse voor mannen & vrouwen
Soms blijkt het noodzakelijk om zelf individueel met de inhoud van de rugzak aan de slag te gaan. Daarom biedt Coen een 1 daagse aan voor mannen en ik voor vrouwen.

Met deze 1 daagse nemen we samen een diepe duik in jouw rugzak en krijg je helder wat er in zit en maken we deze een stuk lichter. Zodat je meer in verbinding met je ware zelf komt en daarmee ook met je (toekomstige) partner.

We doen dit in de natuur. De natuur spiegelt jouw binnenwereld en kan jou helpen inzichten te krijgen. Daarnaast kom je door het bewegen meer in contact met je gevoel en intuïtie. Inzichten en doorbraken integreren zo dieper in je systeem.

Ervaringen van vrouwen 🙏🏻

“Ik gun iedere vrouw een dag met Lieske. Iedere vrouw die graag wil worden zoals ze wil zijn. Door de tocht die je samen in de natuur met Lieske maakt, krijg je de inzichten en de tools om hierin hele grote stappen te zetten.”

“Zo fijn om een dag te krijgen waarin je alles kan zeggen, voelen en delen wat je met je meedraagt, zonder enig oordeel of gevoel van schaamte. Het mag helemaal over jou gaan en je word je bewust van dat alles wat je denkt, voelt en doet te verklaren en te begrijpen is.”

“Nooit durven dromen dat het denken en doen dat mij het meeste in de weg zit, ik zou omarmen. Gevoelsmatig schieten alle woorden tekort voor wat ik allemaal heb mogen ervaren deze dag.”

Relatieproblemen oplossen via relatiecoaching

Wat we gaan doen tijdens de 1 daagse:

Tijdens de 1 daagse ‘Heel je relatiewonden’ nemen we een diepe duik in jouw rugzak. Ik help je bij:

 • Helder krijgen van de dynamieken die spelen in jullie relatie. 
 • Welke wonden/trauma’s/gebeurtenissen in jouw rugzak zitten. 
 • Meer in contact komen met je lichaam, je gevoel en je intuïtie. 
 • Het helen van je vader- en/of moederwond, zodat je uit de ongezonde afhankelijkheid met je partner komt. 
 • Het aankijken en helen van pijnlijke ervaringen in het verleden die nu in je relatie tot angsten leiden. 
 • In contact komen met je vrouwelijke energie en hoe je dit zelf toepast in je dagelijks leven. 
 • Helder krijgen welke maskers jij opzet in de verbinding met je geliefde en hoe je weer meer jezelf kunt zijn. 
 • Het leren van tools om hierna zelf met triggers, heftige emoties en angsten om te gaan. 

Ik gebruik hiervoor verschillende methodes en technieken, zoals innerlijk kindwerk, focussing, opstellingen, body drum release en traumatherapie. Daarnaast maak ik gebruik van de methodiek die ik zelf ontwikkeld heb: Core Wounds Release. Via deze methode krijg je in de natuur – via een opstelling – helder wat jouw moederwond, vaderwond, kindtrauma’s en overlevingspatronen zijn en ga je deze helen.

Praktisch

Relatiecoach Lieske
Relatietherapie vrouwen

Telefonisch contact en intake

Als je interesse hebt in deze 1 daagse kun je mij een Whatsapp sturen. We maken dan telefonisch even kort kennis met elkaar en je kunt je eventuele vragen stellen. Als we dan allebei de ‘ja’ voelen om samen een dag op pad te gaan, plannen we een telefonische intake en de dag zelf. De woensdagen ben ik hiervoor beschikbaar, maar in overleg is een donderdag, vrijdag of zaterdag ook mogelijk.

Tijdens de intake kun jij je verhaal doen en vraag ik je het hemd van je lijf, zodat ik een helder beeld heb van de problemen waar je tegenaan loopt. Dit geeft richting aan de invulling van de dag. Het programma stemmen we verder af op jouw situatie en jouw wensen. Daarnaast zal de natuur en onze intuïtie op de dag zelf ook invloed hebben op het proces.

De 1 daagse in de natuur

De 1 daagse is van 10.00 tot 16.00 uur in Den Treek, de bossen bij Leusden/Amersfoort. In principe blijven we hier de hele dag, dus het is fijn als je voldoende eten en drinken meeneemt en je kleedt op het weer. Bij slecht weer of als het programma daar om vraagt, kan een deel van de dag ook bij mij thuis plaats vinden. Dit overleggen we tijdens de intake.

Verslag

Omdat er tijdens een 1 daagse ontzettend veel gebeurd, moet je niet willen proberen om dat allemaal te onthouden. Ik doe dat voor je en stuur je na afloop een verslag en belangrijke tools. Zodat je er ook echt zelf mee aan de slag kunt na de 1 daagse.

Nazorg via Whatsapp/telefoon

Het voordeel van deze intensieve dag is dat je meteen alles aanpakt en direct resultaat hebt. Het nadeel is dat je het daarna meteen zelf moet doen. Maar dit hoeft niet, want ik blijf nog een tijdje je steun als je dat wilt. Dus je kunt bij me terecht voor vragen, advies en reminders. Dit hoort er gewoon bij.

Jouw investering voor dit traject:

 • Telefonische intake
 • 1 daagse van 10.00 tot 16.00 uur
 • Verslag
 • Onbeperkte nazorg

Voor alle tijd, energie en aandacht die ik je geef tijdens dit gehele traject vraag ik aan zakelijke klanten 750 euro, exclusief btw. Heb je geen factuur nodig, dan is het bedrag inclusief btw.

Mocht dit bedrag de enige belemmering voor je zijn en voel je verder een ‘ja’, nodig ik je alsnog van harte uit om contact op te nemen, dan vinden we wel een oplossing.