Voel jij je geliefd & gedragen door je partner?

Het verbreken van mijn relatie met de vader van mijn kinderen was het moeilijkste wat ik ooit deed.

Ik voelde dat het ‘niet goed’ zat. Ik voelde het in mijn hart en in mijn buik. Ik hoorde het in mijn hoofd. Ik kan niet uitleggen waarom het niet goed zat. Het was gewoon zo.

Toen ik de Spijt top 5 las raakte die mij enorm, voornamelijk vanwege mijn toenmalige relatie. Ik voelde me machteloos dat de liefde niet stroomde en gefrustreerd dat we steeds in dezelfde patronen en ruzies belandden. Ik voelde me erg eenzaam.

Maar tot dan was er niets in mij wat serieus overwoog om te stoppen met die relatie.

Er waren genoeg redenen om door te gaan. Ik dacht dat ik het wel kon oplossen. Dat het eenzame gevoel zou verdwijnen. Ik wilde niet opgeven en hem en onze omgeving teleurstellen. Ik gunde onze prachtige kinderen een liefdevol gezin. Ik dacht dat het houden van elkaar uiteindelijk wel genoeg zou zijn. En dat ik het maar moest accepteren zoals het was. Ik had er immers zelf voor gekozen.

Mede door de Spijt top 5 besefte ik me: als mijn relatie zo voortkabbelt, lig ik straks op mijn sterfbed te mijmeren dat ik nooit echte liefde heb ervaren. Hoe het is om écht verliefd te zijn en een intense relatie vol passie te ervaren. Met een ‘echte man’ die mij laat schitteren en tot in mijn tenen geliefd laat voelen.

Na dit besef richtte ik mij eerst op het verbeteren van mijn relatie. Ik zocht naar manieren om het tij te keren. Ook probeerde ik mijn behoefte aan echte verbinding buiten de relatie te zoeken. Met het idee dat ik die behoefte kon opvullen met vrienden en daardoor meer ‘tevredenheid’ binnen de relatie zou ervaren.

Het werkte niet. En ik begon me te realiseren dat het niet kón veranderen. In mijn ogen zat het fout in de basis van onze relatie en daardoor voelde ik steeds sterker dat er maar één weg was om écht gelukkig te worden.

Maar ik durfde niet. Ik voelde zoveel angst.

Angst voor wat anderen zouden vinden.
Angst voor wat ik onze kinderen zou aandoen.
Angst om alleen te zijn.
Angst om nooit meer liefde te vinden.
Angst voor het onbekende.

Ik leefde maanden met die angst. Tegelijk werden de gevoelens vanuit mijn hart en intuïtie steeds sterker. En ook het geloof dat ik – om écht gelukkig te worden – de moeilijkste keuze in mijn leven moest gaan maken.

De pijn om ‘zo te eindigen’ werd groter dan de angst voor de pijn die het uit elkaar gaan zou brengen. Zo kwam de dag dat ik het diepe in sprong. Het was heftig en doodeng.

En tegelijk was het zó bevrijdend. Ik voelde me krachtig en opgelucht. Ik heb tot op de dag van vandaag geen spijt gehad van mijn beslissing en van het volgen van mijn hart. Juist dankbaar dat ik de keuze heb durven maken.

Wat wil ik met dit verhaal? Ik wil absoluut niet pleiten dat je je relatie maar moet verbreken zodra deze is vastgelopen. Ik geloof er namelijk in dat als jullie een stevige basis hebben opgebouwd, er altijd een weg is om elkaar weer te vinden. Nu met mijn nieuwe liefde heb ik ervaren hoe geweldig een stevige basis werkt en hoe je daar samen en voor jezelf aan kunt werken.

Wel vind ik dat je NOOIT genoegen moet nemen met minder. Ik wil jou inspireren met dit verhaal om jezelf deze standaard te gunnen. Laat je hart en je intuïtie je leiden, NIET de angst voor verandering (hoewel soms makkelijk gezegd en moeilijk gedaan).

Voel je dat er iets ‘wringt’? Maak niet dezelfde fout als ik door zo lang te wachten met in actie komen. Wuif dat gevoel niet weg en accepteer niet dat het ‘nou eenmaal’ zo is. Jij verdient meer en je bent er zelf verantwoordelijk voor om dat te creëren.

Dat is mijn grootste les geweest uit die sprong in het diepe. En wat voor geweldigs het mij gebracht heeft, gun ik jou ook.

Voel jij je dagelijks gedragen en geliefd door je partner, laat hij je stralen en je vrouw voelen? Staat hij naast je als dat nodig is en stroomt de intimiteit (of intimi-tijd :)) rijkelijk tussen jullie? Heb je het gevoel dat jij op 1 staat voor hem?

Kun je hier volmondig JA op zeggen en dat voelen tot in al je cellen in je lijf? Wat héérlijk dat je zo kunt genieten van stromende liefde in je leven.

Voel je echter een gemis en een diep verlangen naar meer in je relatie, of zelfs frustratie, machteloosheid, boosheid of verdriet?

Dan is dat hét teken om in actie te komen.

Wat kun je doen?

Laat me je op weg helpen. Geef eens een eerlijk cijfer op een schaal van 0 tot 10 van in hoeverre jij je geliefd en gedragen voelt door je partner. Waarbij 0 is dat je je diep eenzaam en ongelukkig voelt en een 10 is dat je je ultiem geliefd en gedragen voelt.

Welk cijfer geef jij op dit moment?

Scoor jij een 8 of hoger? Geweldig, je bent een gezegende vrouw. Alsnog kunnen onderstaande tips waardevol voor je zijn, want hoe mooi is het als de liefde nog verder groeit en bloeit!

Scoor jij lager dan een 7? Dan is acute actie nodig voor jouw levensgeluk.

In mijn volgende blog ga ik de acties delen die jij als vrouw kunt ondernemen om de passie in je relatie terug te brengen. Voor nu heb ik alvast twee tips die je NU meteen kunt toepassen. Misschien vind je dit spannend, maar zie het als een klein experiment. Om jouw passie in je relatie te verhogen. Dat wil je diep van binnen toch? Pas ze toe en kijk wat het het effect is op jouw relatie:

  • Stop vanaf vandaag met micro-managen. Alle vrouwen hebben de neiging om hun partner te vertellen hoe ze dingen moeten doen. Of over elk klein dingetje wat ons irriteert een opmerking te maken. En als we denken dat we dat niet doen, denken onze partners van wel :). Wel herkenbaar toch? Hoewel voor ons uiting van betrokkenheid, is het voor mannen súper irritant. Het tast hun gevoel van vrijheid en zelfstandigheid aan. Dus doe dit vanaf vandaag niet meer.
  • Uit dagelijks je waardering naar je partner. Sta stil bij de (kleine) dingen die hij doet of over hoe hij is/eruit ziet. En waardeer hem hierom. Geef hem vanaf vandaag iedere dag een oprecht compliment. Een man heeft het nodig zich gewaardeerd te voelen. Prijs hem de hemel in als jouw Held en hij zal jou op handen dragen. Dit is GOUD voor je relatie :).

Probeer het uit en ervaar wat er gebeurt, ik ben benieuwd!

Als je lager scoort dan een 4, is de passie ver te zoeken en heb je waarschijnlijk het gevoel dat jullie in een vastgelopen relatie of sleur zitten. Dan is er werk aan de winkel. Neem gerust contact met mij op als je behoefte hebt aan richting of advies.

Wil je ondersteuning?

Zelf aan de slag (gratis):

Innerlijk werk zelfstarter

Innerlijk werk zelfstarter

Ondersteuning bij het helen van jouw wonden:

Online programma ‘Heel jezelf’

Vrouwencoaching trauma

Plaats een reactie