Je vrouwelijke energie helen

Heelheid gaat voor mij ook over dat je in jezelf een balans hebt tussen de mannelijke en vrouwelijke energie, of in het engels masculine & feminine energy.

Als je pijn hebt opgelopen bij je vader, kan het zijn dat de mannelijke stroom in jou geblokkeerd is. Als je pijn hebt opgelopen bij je moeder, kan het zijn dat je vrouwelijke stroom geblokkeerd is. En hiertussen liggen nog heel wat nuances, het is een complexe wereld.

Gevolgen van te weinig vrouwelijke energie

Heel veel vrouwen die beginnen met hun helingswerk, ervaren een onbalans en veel meer mannelijke dan vrouwelijke energie. Dit heeft vaak een negatieve uitwerking op je relatie.

Gebrek aan aantrekkingskracht in relaties

Om aantrekkingskracht te hebben tussen jou en je partner is polariteit nodig, de aanwezigheid van twee tegengestelde energieën. Deze is dus optimaal als jouw partner in z’n mannelijke energie zit en jij in je vrouwelijke. Anders stoten jullie elkaar af.

Stress en spanning

Daarnaast geeft het leven vanuit de mannelijke energie als vrouw veel spanning en stress in je lichaam, want dit is niet je essentie. En door die stress en spanning wordt de vrouwelijke energie nog meer onderdrukt. Want als we stress en spanning ervaren, zetten we als overlevingsmechanisme een mannelijk masker op.

Vrouwelijke energie versterken

Een man in zijn mannelijke energie

Als je een partner hebt die in zijn mannelijke energie zit, dan is dat heel behulpzaam voor jou om in je vrouwelijke stroom te zitten. Want dan biedt hij een safe space waarin jij kunt ontspannen en aanwezig kunt zijn in je lichaam en bij al je gevoelens, in je zachtheid, sensualiteit, speelsheid, ontvankelijkheid, flow. Want dat is waar de vrouwelijke energie over gaat.

Oude pijn helen

Nog belangrijker is het om de oude pijn te helen die de vrouwelijke energie blokkeert. Als je die oude wonden niet heelt, dan kun je nog zo proberen om te klinken en te doen als een vrouw, maar dan komt dit nog steeds vanuit je mannelijke stroom en zal dit nog steeds niet voor jou voelen als dat je verbonden bent met je essentie, want als dat wel zo is, dan gaat het helemaal vanzelf.

Dus het begint met het opruimen en helen van je wonden en blokkades, zodat je van binnen meer gaat stromen vanuit je vrouwelijkheid. De rest gaat daarna bijna vanzelf. Het gaat dus niet zozeer om het aanleren van ‘vrouwelijke kwaliteiten’. Maar om het weghalen wat jouw natuurlijke vrouwelijke stroom in de weg zit.

Vrouwelijke energie helen

Wil je ondersteuning?

Zelf aan de slag (gratis):

Innerlijk werk zelfstarter

Innerlijk werk zelfstarter

Ondersteuning bij het helen van jouw wonden:

Online programma ‘Heel jezelf’

Vrouwencoaching trauma

Plaats een reactie