Hallo Prachtvrouw.

Vrouwelijke energie ontwikkelen

Ja, jij bent een prachtvrouw. Net als je moeder, je oma, je zus, je vriendin, je buurvrouw, je schoonzus, je juf van vroeger, je collega, de caissière in de supermarkt; alle vrouwen in de wereld zijn prachtvrouwen in potentie.
En uiterlijk maakt niet het verschil. Dus dik of dun, blond of brunette, symmetrisch gezicht of getekend door het leven, het zegt niets.

Wat wel het verschil maakt: uitstraling.
Er zijn vrouwen met een prachtige uitstraling die zichtbaar en voelbaar is voor haarzelf en haar omgeving. Er zijn ook vrouwen die het ‘vrouw-zijn’ nog niet (volledig) voelen en uitstralen, ook al is het zaadje in hun al aanwezig.

Wat doet een vrouw die in verbinding is met haar vrouwelijke energie?

In de basis komt dat terug op twee dingen:

1. Ze is in verbinding met haar lichaam en gevoelens (zodat zij zich een prachtvrouw VOELT).

2. En van daaruit is ze trouw aan haar diepste gevoel en handelt ze van daaruit (in plaats van gericht op wat anderen van haar verwachten).

Ze is dus in contact met haar diepste gevoel en gelooft dat daar de sleutel ligt naar een gelukkig leven.

De voornaamste eigenschap van geluk is vrede, innerlijke vrede.

Dalai Lama

De weg naar geluk is altijd de weg naar jezelf, naar binnen.

Veel vrouwen (en mannen) leven in hun hoofd. Daar waar de gedachten, patronen, maskers, pijn, angsten, onzekerheden en overtuigingen zich bevinden. Deze halen je weg bij jezelf en weg van jouw pad naar geluk.

Zoals Michael A. Singer zegt: “Eventually you will see that the real cause of problem is not life itself. It’s the commotion the mind makes about life that really causes the problems”.

(Heb je nu geen tijd om de video helemaal te kijken, dan raad ik je aan om in ieder geval te kijken van 5.24 tot 7.31, wat Michael daar zegt, was voor mij een AHA! moment en drijfveer voor verandering).

Dus als we in ons hoofd leven en ons laten leiden door de gedachten in dat hoofd, creëren we daarmee juist onze problemen en negatieve gevoelens.

Gelukkig bevindt zich onder het hoofd nog een heel lichaam, waar we vaak nog veel te weinig verbinding mee hebben.

Onze harten en buiken mogen ook gaan meedoen.

Dit gaat over het diep voelen en toelaten van je emoties (voelen doe je in je buik), het (h)erkennen van patronen en deze doorbreken, het openen van je hart en vanuit aanwezigheid in het ‘hier en nu’ de buitenwereld ervaren en verwerken.

Prachtvrouwen zijn bewuste vrouwen die dit (h)erkennen en daar met vallen en opstaan steeds meer naar leven.

Die hun mannelijk masker willen afzetten. Die willen breken met oude patronen zoals pleasen, piekeren, perfectionisme, zelfkritiek en onzekerheid. Patronen die in het verleden zijn ontstaan als beschermingsmechanismen om pijn te vermijden, maar die nu niet meer dienen.

Door die patronen los te laten, komt hun ware zelf weer tevoorschijn. En kunnen ze weer verbinden met hun vrouwelijke energie. Daarmee ontluikt hun schoonheid, rust en kracht.

Als jij ook een prachtvrouw (in wording) bent en de weg naar geluk wilt inslaan, dan ben je hier op het juiste adres.

Welkom.

Ik help vrouwen met hun weg naar geluk, de weg naar zichzelf. Met het rustiger maken van hun hoofd en het diep gaan voelen en verbinden met hun vrouwelijke energie. Zodat ze zichzelf bevrijden van angsten en blokkades en trouw gaan zijn aan zichzelf (keuzes maken vanuit hun gevoel in plaats van doen wat anderen verwachten), zich krachtig & prachtig voelen en stralen van binnenuit.

Dit is een doorlopend proces van bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling, waarvan ik hebt ontdekt dat deze drie pijlers bevat:

1. Diep voelen en contact met lijf & hart. Emoties voelen en toelaten, in plaats van opkroppen en wegdrukken.

2. Bewust worden van angsten en patronen en deze doorbreken, oude pijn en wonden uit het verleden helen.

3. Diep verbinden met je vrouwelijke energie (je ware natuur als vrouw omarmen, écht jezelf zijn).

In essentie gaat het niet om dingen aanleren, maar juist om afleren – of beter gezegd loslaten – van dat wat jou niet meer dient.

De Amerikaanse mega-succesvolle coach Tony Robbins tekende dit proces ooit als een spiraal en dat is me altijd bijgebleven. Dit is mijn schets met de stiften van mijn zoontje 😉:

Vrouwelijke energie helen


Je pure zelf staat in het centrum, dit is hoe je als baby geboren bent, puur en ongerept.

Gedurende je leven, door alles wat je meemaakt, raak je steeds verder weg van je centrum. Door pijnlijke gebeurtenissen ontwikkel je als kind beschermingsmechanismen en patronen en je krijgt bepaalde overtuigingen mee uit je omgeving.


Dit alles brengt je steeds verder af van jou pure zelf. Bij veel vrouwen leidt dit tot onderdrukking van hun vrouwelijke energie. Aan de buitenkant is er een mannelijk masker zichtbaar.

Als je start op de weg van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling, ‘loop’ je als het ware terug naar je centrum, naar je pure zelf (dit is tevens de kern van waar spiritualiteit over gaat, maar dat terzijde…).

De meeste mensen in de wereld missen helaas deze weg naar geluk, de weg naar zichzelf.

Zij zijn druk met overleven (onbewust handelen vanuit hun gedachten, patronen en overtuigingen), gericht op het verkrijgen van geluk buiten zichzelf (nieuw huis, nieuwe auto, nieuwe boot, op vakantie gaan, etc) en op het voldoen aan verwachtingen van anderen.

Zij falen erin zich te realiseren dat het ware geluk in henzelf zit.

Totdat ze bijna doodgaan en vol spijt terugkijken op hun leven en de keuzes die ze hebben gemaakt.

Bronnie Ware schreef hierover een boek: The top five regrets of the dying. Als Australische verpleegkundige verzorgde ze stervenden in hun laatste levensfase. Ze ontdekte de top 5 van dingen waar stervende mensen spijt van hebben als zij terugkijken op hun leven.

De spijt top 5 is:

  • Had ik maar de moed gehad om een leven te leiden waarin ik trouw was aan mezelf, in plaats van te voldoen aan de verwachtingen van anderen.
  • Had ik maar meer tijd vrijgemaakt voor mijn dierbaren.
  • Had ik maar de moed gehad om mijn gevoelens te uiten.
  • Had ik maar niet mijn vrienden uit het oog verloren.
  • Had ik mezelf maar wat meer geluk gegund.

Prachtvrouwen beseffen zich dat het leven te kort is om genoegen te nemen met het – in overlevingsstand – afdraaien van de dagelijkse sleur en vastgeroeste patronen.

Zij zijn gedreven om alles uit het leven te halen en streven naar dagelijks wakker worden met een diep gevoel van geluk.

Zij zien de uitdagingen in hun leven als kansen om te groeien.

En realiseren zich dat dit gepaard gaat met vallen en opstaan en daarin zijn ze mild voor zichzelf.

Prachtvrouwen hebben deze drive niet alleen voor zichzelf. Ze weten dat zij ook een enorme bijdrage leveren aan het geluk van hun eventuele kinderen (en/of andere naasten).

En ze geloven dat de wereld meer mensen nodig heeft die de weg inslaan naar bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling, die gaan voor geluk en de weg naar binnen.

“Don’t ask what the world needs. Ask what makes you come alive, and go do it. Because what the world needs is people who have come alive.”

Howard Thurman

Ik ben een prachtvrouw, net als jij. Voor mij was het een enorme zoektocht om te staan waar ik vandaag sta.

Die zoektocht wil ik jou besparen door je aan te reiken wat de sleutels zijn op de weg naar geluk. Zodat het jou minder tijd en minder moeite kost dan bij mij.

Ik geloof erin dat als je deze weg eenmaal inslaat, je nooit meer terug wilt, nooit meer terug kúnt. Weet waar je aan begint, want bewustzijn en groei vraagt dagelijks tijd en aandacht. Waar je vervolgens rijkelijk voor wordt beloond.

Als dit met jou resoneert, blijf dan hangen.

Kijk eens rond in mijn blogs en video’s en lees waarom coaching in de natuur zo krachtig werkt. Bekijk mijn aanbod, zoals mijn 1 daagse Core Wounds Release in de natuur (waarin alles wat hierboven staat aan bod komt) en mijn audio-training ‘Heel Jezelf’.

Neem contact met mij op als je meer wilt weten, ik lees en beantwoord al mijn e-mails.

Als jij ervoor kiest om deze weg in te slaan, terug richting jouw pure zelf, de weg naar geluk, dan ben ik er voor je om je te ondersteunen als je dat wilt.

Welkom in de wereld van de prachtvrouwen.