Wat is heelheid?

Ik kreeg altijd een beetje jeuk als ik ergens las over heel worden, heel zijn, heelheid. Vage abstracte termen waar ik niets mee kon. 
Totdat ik zelf ging ervaren hoe het voelt om (steeds vaker 😉) heel te zijn. 

WAUW, dat is echt bevrijdend en gelukzalig kan ik je vertellen 🔥

Dus die jeuk was ook een teken voor mij dat het over iets ging waar ik juist wat mee te doen had. Dat wist ik toen stiekem ook eigenlijk al wel, maar ja…destijds vond ik het helingswerk maar donker en zwaar en moeilijk enzo, dus bleef ik er liever van weg. Ik bleef liever in het licht, met de focus op het positieve 😊

Voor mij is heelheid een staat van zijn waarbij je niemand anders nodig hebt om je gelukkig en vol liefde te voelen. 

Voor mensen die een veilige en liefdevolle jeugd hebben gehad, is deze staat van zijn best gemakkelijk te bereiken. Omdat ze genoeg liefde van hun ouders hebben gehad en van hen hebben geleerd hoe ze zichzelf kunnen liefhebben. 

Helaas hadden heel veel mensen niet zulke ouders. Daardoor hebben we wonden/pijn opgelopen waarbij we de liefde en veiligheid van onze ouders hebben gemist. Daardoor hebben we ook niet van hen kunnen leren hoe je liefde en veiligheid aan jezelf kunt geven. En onbewust proberen we dit bij mensen in onze omgeving te halen. Waardoor er ongezonde afhankelijkheid ontstaat en bijvoorbeeld verlatingsangst.

Toch is het voor ons ook mogelijk om die staat van heelheid te bereiken. Door die oude wonden in jezelf te helen. Door te leren hoe je jezelf liefde geeft en hoe je zelf een veilige bedding kunt zijn voor jezelf als je geraakt wordt. 

Mijn ervaring is dat als je stapje voor stapje jezelf steeds meer heelt, er een punt komt dat je inderdaad voelt dat je heel bent. Dat je ervaart dat alles al in je zit wat je nodig hebt. Dat er een veilige bedding in jou is en draagkracht voor alles. En dan heb je niemand meer nodig en dat geeft een enorm gevoel van vrijheid ✨

Mijn emmer raakt veel minder snel leeg en ik kan deze zelf weer kan vullen indien nodig. In plaats van dat ik deze vulling buiten mij probeer te vinden.  

💜🙏🏻✨

Wil je ondersteuning?

Zelf aan de slag (gratis):

Innerlijk werk zelfstarter

Innerlijk werk zelfstarter

Ondersteuning bij het helen van jouw wonden:

Online programma ‘Heel jezelf’

Vrouwencoaching trauma

Plaats een reactie